Duiken bij de Zijpse weg

Het lijkt alsof onze slecht weer duik op 25 september bij ’t Koepeltje onze meest recente duik was, maar dat is niet waar. 2 oktober hebben we nog bij de Zijpse weg gedoken. Het liep een beetje vreemd. Noura wilde eigenlijk twee duiken maken, maar omdat het water toch kouder wordt zag ze er na de eerste duik met Anjo van af. Anjo dook toen een tweede duik met Wil. Tijdens deze duike kreeg Anjo het ook koud en werd besloten de duik te beeindigen. Op de kant stonden Ralph en Nick. Ralph zag het wel zitten om nog een keer te duiken en is toen met Wil weer onder water gegaan. Al met al dus 4 verschillende buddyparen.

Door de enorme hoeveelheden regen die in september gevallen zijn, merken we dat het water kouder wordt. Toch is het onder water nog steeds mooi. Dat kun je zien aan de foto’s die Wil genomen heeft. Wil je een video zien die we eerder hier maakten, klik dan hier.

foto Wil: Jan staat op de kant om te helpen
Foto Wil: een zeeappel
foto Wil: Groene Wierslak, (Elysia viridis). Het heeft wel wat weg van een snotje uit de neus van Ralph
foto Wil: een uitgerekt Zeepaardje (Hippocampus ramulosus)? Nee gewoon een Grote Zeenaald (Syngnathus acus)

Iedereen die zich niet laat afschrikken. morgen 9 oktober duiken we bij het Frans Kokrif in Dreischor. Als je meewilt, laat het dan even weten via bestuur@owsvdegrot.nl.

Wil je weten hoe het er hier onder water uitziet? Klik dan hier voor een video op You tube.