Duikopleidingen bij OWSV De Grot

OWSV De Grot is aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB, internationaal CMAS) en is een van de oudste verenigingen in Rotterdam (1970, verenigingsnummer 36). We verzorgen duikopleidingen op alle niveaus en voor alle specialisaties. Je kunt zelfs de opleiding tot duikinstructeur volgen bij De Grot.

Prijzen opleiding

Alle opleidingen zijn gratis voor leden van OWSV De Grot. Het lidmaatschap kost slechts €18,00 per maand. Daarbij moet je ook lid zijn van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB). Het lidmaatschap daarvan bedraagt €51,75 per jaar.

(Vanaf 1 januari 2021 is de NOB contributie voor leden van 18 jaar en ouder €51,75 per jaar en voor leden die op 1 januari 2021 jonger zijn dan 18 jaar €22,-. Je betaalt alleen contributie over de resterende maanden van het jaar.)

Het 1*-brevet (Open Water Diver)

Als niet eerder hebt gedoken, begin je met de 1*-opleiding (1 sters-opleiding). Hier leer je de basis van het duiken. Je leert de materialen en duiktechnieken kennen en ontdekt de handsignalen die je onder water gebruikt. Na deze opleiding kun je zelfstandig (maar natuurlijk altijd met een buddy) duiken tot een diepte van 20 meter. Je brevet is over de hele wereld geldig en je staat dan internationaal bekend als een Open Water Diver.

De Grot zorgt voor het duikmateriaal; luchtfles, trimvest, automaat, manometer, loodgordel, duikbril en snorkel. Wanneer je buitenduiken gaat maken moet je zelf een pak, laarzen, vinnen en eventueel handschoenen aanschaffen. Iedereen heeft een andere maat, dus die kunnen we niet via de vereniging aanbieden.

Voor de opleiding volg je 6 theorielessen, 6 zwembadduiken en minimaal 7 buitenwaterduiken. Als je er meer nodig hebt dan krijg je die ook, uiteraard zonder bijkomende kosten. Over het algemeen lukt het om binnen drie maanden het 1*-brevet te halen.

Na het halen van dit brevet kan je verder gaan voor het 2*-brevet of er voor kiezen om één of meer van de volgende specialisaties te doen: Droogpakduiken, Onderwaterfotografie, Onderwaterbiologie, Nitrox basis, Onderwaterarcheologie en Onderwateroriëntatie.

Wil je iets meer weten van de vaardigheden en technieken die je bij de 1*-opleiding leert? Bekijk dan de volgende instructiefilmpjes.

2*-brevet (Advanced Open Water Diver)

Tijdens de opleiding leer je duiken in getijdenwater, kun je ook na zonsondergang duiken én kun je je buddy helpen in een moeilijke situatie. Heb jij je Open Water Diver bij een andere organisatie gehaald, maar wil je nu liever deze 2*-opleiding volgen? Dat kan! Je Open Water is het 1*-brevet bij de NOB, je kunt met je Open Water-brevet dan ook gewoon beginnen met de 2*-duikopleiding.

3*-brevet (Dive Master)

Bij de 3*-opleiding leer je onder andere hoe je andere duikers begeleidt. Zo leer je hoe je met duikers in opleiding oefent op duiktechnieken én hoe je duikers tijdens een (club)duik begeleidt. Heb jij je Advanced Open Water-brevet gehaald bij een andere organisatie? Dan kun je bij de NOB verder met het halen van je 3*-brevet.

Heb je jouw duikbrevet bij een andere organisatie gehaald? Dan kan je daar bij de NOB mee verder. Bekijk hier de inschalingstabel.