Duikopleidingen bij OWSV De Grot

OWSV De Grot is aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB, internationaal CMAS) en is een van de oudste verenigingen in Rotterdam (1970, verenigingsnummer 36). We verzorgen op alle niveaus duikopleidingen voor zowel leden als, op aanvraag, voor niet-leden.

Het 1*-brevet

Als niet eerder hebt gedoken, begin je met de 1*-opleiding. Hier leer je de basis van het duiken. Je leert de materialen en duiktechnieken kennen en ontdekt de handsignalen die je onder water gebruikt. Na deze opleiding kun je zelfstandig (maar natuurlijk altijd met een buddy) duiken tot een diepte van 20 meter. Je brevet is over de hele wereld geldig.

2*-brevet (=Advanced Open Water Diver)

Tijdens de opleiding leer je duiken in getijdenwater, kun je ook na zonsondergang duiken én kun je je buddy helpen in een moeilijke situatie. Heb jij je Open Water Diver bij een andere organisatie gehaald, maar wil je nu liever deze 2*-opleiding volgen? Dat kan! Je Open Water is het 1*-brevet bij de NOB, je kunt met je Open Water-brevet dan ook gewoon beginnen met de 2*-duikopleiding.

3*-brevet (=Dive Master)

Bij de 3*-opleiding leer je onder andere hoe je andere duikers begeleidt. Zo leer je hoe je met duikers in opleiding oefent op duiktechnieken én hoe je duikers tijdens een (club)duik begeleidt. Heb jij je Advanced Open Water-brevet gehaald bij een andere organisatie? Dan kun je bij de NOB verder met het halen van je 3*-brevet.

Heb je jouw duikbrevet bij een andere organisatie gehaald? Dan kan je daar bij de NOB mee verder. Bekijk hier de inschalingstabel.