BBQ en duiken bij ’t Koepeltje

Op 11 september 2022 doken we bij ’t Koepeltje. Dit is de eerste duikstek in de Grevelingen vanaf de Brouwersdam. Het ligt vlakbij de sluis met de Noordzee. Hierdoor kun je hier soms iets ander onderwaterleven zien dan op de andere plaatsen in de Grevelingen.

Omdat de schoolvakantie inmiddels afgelopen was, hebben we op deze dag een bbq georganiseerd. Speciaal hiervoor kwamen ons erelid Tonnie en haar kleindochter Talita ook. Natuurlijk waren zij niet de enige aanwezigen. Ook Jessica, Dik, Danaus, Bassel, Nick, Silvia. Anjo en Wil waren er. Wie oh wie, ben ik nu vergeten?

We troffen het enorm met het weer. Het was zonnig en niet al te heet. Gewoon lekker. Voor het duiken hebben we enorm met elkaar gekletst. Niet iedereen komt elkaar elke week tegen.

foto Anjo: bijkletsen voor het duiken
Foto Ja: bijkletsen vanuit de lucht

Eerst zijn we gaan duiken. Omdat Jessica de volgende dag naar Liverpool zou vliegen om haar favoriete cluppie Ajax daar te zien spelen dook ze niet, maar kwam ze gewoon voor de gezelligheid.

foto Danaus: duikertjes op de steiger
foto Wil: spons

Er was best veel te zien. Denk hierbij aan Zeenaalden, Kreeften, Noorzeekrab en hele mooie Steurgarnalen. Ook zagen we veel lipvisjes. De duikplaats is voor herhaling vatbaar.

foto Anjo: iedereen aan het eten

Na een uur duiken renden we naar de bbq’s. Ook dit moeten we vaker doen. Niet het rennen, maar lekker zelf ons eten klaarmaken na het duiken. Gelukkig is er niets aangebrand en hoefden we niet uit te wijken naar de patatzaak.

Al met al een leuke en gezellige dag.